Hjemmesider

"En hjemmeside skal være unik, iøjenfaldende og ikke mindst overskuelig for brugeren.​" - Morten Tranekær

Jeg skaber hjemmesider i WordPress, som er et såkaldt CMS-system (Content Management System), der både er brugervenligt og ikke mindst et af det mest benyttede CMS-systemer verden over. På den måde får du både en hjemmeside, som er up-to-date og et system som er let at arbejde i.

Hjemmesider er typisk dedikeret til et bestemt område, emne eller formål. Det kunne være nyheder, e-handel, underholdning eller et socialt netværk. En bruger kan få adgang til hjemmeside via digitale enheder, som er forbundet til internettet.

En hjemmeside (website eller websted) består af flere websider der indeholder tekst, billeder eller video, og som er tilgængelig via en browser (chrome, safari og internet explorer m.fl.).

Hjemmesider er typisk opbygget af HTML, CSS, som skaber de såkaldte statiske hjemmesider.

Det er sammensætningen af tekst, billeder, farver og andre elementer, som udgør webdesignet. Designet udføres oftest af en webdesigner eller digital designer. Der er en række standarder, som designet ofte er baseret på. Det kan være standarder fra W3C.

Brugeren bliver præsenteret for en række informationer og visuelle virkemidler, som er sammensat designmæssigt.

En veldesignet websted kendes på, at det er let at navigere i, overskueligt og med informationerne prioriteret for brugeren.

En statisk hjemmeside, er typisk kun opbygget i HTML (HyperTextMarkupLanguage) og CSS (Cascading Style Sheets), der bruges til at lave grundlæggende layout. Hjemmesiden vil typisk vise det samme indhold til alle besøgende, lidt ligesom en trykt brochure vise præcist og enkelt indhold til læseren. Oplysninger der placeres på en statisk hjemmeside kan være en virksomheds oplysninger om produkter, tjenester, fotos, navigation m.m.

Hos MTop koster en standard hjemmeside 7.500 kr. eks. moms.

En hjemmeside "standard" indeholder 4-8 websider (1 forside + max. 7 enkelte websider). Skal hjemmesiden have specielle funktioner tages der højde for dette og laver en unik pris på det.

Eksempler på andre hjemmesider